Geld en dromen.....

Ik kan de waarde van geld niet ontkennen. Voor niets gaat alleen de zon nog maar op. Geld heb je nodig om te kunnen leven. Soms om te overleven. Geld kan je helpen je dromen waar te maken. Maar wat als je te weinig geld hebt om je dromen waar te kunnen maken. Geef je dan op of zoek je dan toch een manier om deze droom te realiseren?

 

Wij dromen van meer vrijheid in het besteden van onze tijd. En om vanuit onze passie een onderneming te starten. Zo’n droom waar je dus geld voor nodig hebt. Veel geld. En laat het nu net zo zijn dat wij dat geld niet hebben. Nu hadden wij twee dingen kunnen doen. Deze droom bedrog laten worden of een manier vinden om onze droom werkelijkheid te laten worden. De keuze was snel gemaakt. De droom opgeven? Nooit.


Dus zochten wij onder het genot van een wijntje en een whisky naar een oplossing dat ons ‘geldprobleem’ zou kunnen fiksen. Legale en voornamelijk illegale praktijken passeerden de revue. Bank beroven? Meer uren draaien? Deze ideeën vormden geen goede oplossing. Totdat wij bedachten dat we op dit moment een klein goudmijntje in ons bezit hebben. Net zoals veel Nederlanders is ons huis in de afgelopen jaren flink in waarde gestegen. De overwaarde van onze woning zou een uitkomst kunnen bieden. Waarom zouden wij daar geen gebruik van maken? Alleen de vraag over hoe wij dit in praktijk zouden gaan brengen bleef nog over.

 

Wij wonen nu heerlijk maar verlangden al langer naar meer rust. Al vaker hadden wij het erover gehad dat Overijssel toch wel een erg mooie plek is om te wonen Tijdens vakanties ervaarden wij de rust van de natuur. Ook de mensen lijken relaxter en minder gehaast. Dit sprak ons wel aan. Wij zouden door te verhuizen twee vliegen in één klap kunnen hebben. De rust en ruimte waar wij naar op zoek zijn en het geld vrij kunnen maken om onze andere droom na te kunnen jagen. De ‘hoe’ werd daardoor al snel beantwoord. Het droombeeld (blog 2) en noodzaak zorgde voor de keuze om te verhuizen naar Overijssel.

 

Nadat wij onze financiën onder de loep genomen hadden, brachten wij meerdere bezoekjes aan verschillende hypotheekadviseurs. Gek genoeg raadde zij ons allemaal een tophypotheek aan. Toen wij uitlegden dat wij andere dromen hebben en daar onze overwaarde gedeeltelijk voor willen gebruiken, werden wij toch wel vreemd aangekeken. Geen groter huis? Geen vooruitgang in de woon carrière? Daar moesten zij wel even van bijkomen. Al snel schetsten zij een beeld en de mogelijkheden werden zichtbaar.

 

 

Verhuizen geeft ons de kans om ons leven opnieuw in te richten en richting te geven. Op dit moment heerst er een woning gekte in Nederland. Mensen teveel, huizen tekort. Ook in Overijssel heeft deze trend zich ingezet. Het is niet te voorspellen wat de huizenmarkt gaat doen, dus het is voor ons nu lastig in te schatten welke mogelijkheden er overblijven. Over een maand kunnen wij gaan beginnen met zoeken naar een huis. Tot die tijd blijft het nog even bij dromen maar de eerste stappen om onze dromen waar te maken zijn gemaakt. 

Reactie schrijven

Commentaren: 0