Tips & Tricks hoe jij gemakkelijk een keuze kan maken.


Keuzes maken. Iedere dag opnieuw maak je keuzes. Soms makkelijke keuzes, soms moeilijke keuzes. Een moeilijke keuze kan je aan het twijfelen brengen en onzeker maken. Welke weg moet jij inslaan? Wat zijn de consequenties van deze keuze. Op deze pagina vind je tips & tricks om vanaf nu makkelijk een keus te kunnen maken.

Tip 1: Weet wat jij wil.

Weten welk doel jij wilt behalen met je keuze die jij gaat maken is super belangrijk. Zolang jij het doel van je keuze niet weet, kan je nooit een goede keuze maken.  Stel jezelf de vraag: 'Wat wil ik nu echt?' en 'Wat wil ik met deze keuze behalen'. Belangrijk is ook dat de keuze bij je past. Wat hoort bij jou? Wat zijn jou normen en waarden. Lukt het jou om uit je comfortzone te stappen? Als je bijvoorbeeld erg van veiligheid houdt, zal het niet bij jou passen om van de één op de andere dag je baan op te zeggen. Je kan dan ook kiezen voor de gulden middenweg door als eerst naar een andere baan te zoeken voordat je je huidige baan opzegt. Als je dat helder voor ogen hebt kan je de volgende stappen nemen.

Tip 2: Maak een best- en worstcase scenario:

Als je tip 1 helder voor ogen hebt kan je een best- en worstcase scenario schrijven. Heb je de scenario's op papier? Bedenk dan bij beide scenario's het volgende. Wat gebeurt er in het slechtste en in het beste geval wanneer je een bepaalde keuze maakt? Wegen de voor en nadelen van de scenario's tegen elkaar op? Is er een oplossing te vinden op het moment dat the worstcase scenario zich af gaat spelen? Welke winst behaal je bij the bestcase scenario van diezelfde keuze. Valt the worstcase scenario mee? Valt er bij deze keuze meer winst te halen bij the bestcase scenario? Vraag je dan af of deze keuze het waard is om het risico van the worstcase scenario te nemen.

Tip 3: Laat je angst los.

Dat klinkt eenvoudig, maar is het niet. Angst kan diep geworteld zitten en je gedachten en daarmee je keuzes beïnvloeden. Twijfel niet meer aan je keuze op het moment dat je deze weg ingeslagen bent. Dit heeft geen nut, want je kan niet meer terug naar hoe het was. Leef in het moment en laat het gebeuren. Wil je leren hoe je je angst loslaat? Lees dat hier

Vind hier het artikel over belemmerende gedachten.

Tip 4: Gewoon doen en bijstellen waar nodig.

Je hebt je keuze gemaakt. Vanaf dat moment moet je het gewoon gaan doen. Loopt je keuze anders dan je gedacht had? Wees flexibel en kijk naar mogelijkheden i.p.v. onmogelijkheden. Er is altijd een weg. Ook voor the worstcase scenario is een oplossing. Vertrouw erop dat deze keuze je veel goede dingen gaat brengen.


Gerelateerde artikelen:

Hoe jij je doelen kan behalen.

Belemmerende overtuigingen de baas.

Tips & tricks voor het behalen van je doelen.Gerelateerde blogs

Wie wat wil moet....

Geld en dromen.